Főzőtanfolyamok

 

Ruby – a rózsaszín édes varázslat

Tudtad, hogy felfedeztek egy új csokoládé fajtát? már nem csak fehér, tej és étcsokoládéval lehet elvarázsolni az ízlelőbimbóinkat, hanem a csodálatosan selymes, gyümölcsös zamatú természetes rózsaszín ruby csokoládéval. Nálunk dolgozhatsz vele előszőr, készíthetsz bonbonokat, és nyalánkságokat. Párosítható különféle fűszerekkel, szószokkal, lekvárokkal és minden finomsággal.
Készítünk bonbont és trüffelt a három órás workshop alatt, természetesen a többi csokoládéfajta is a résztvevők rendelkezésére áll.
Kiscsoportos oktatásunkon gyakorlat-orientált cukrász oktatótól lesheted el a trükköket és tippeket.
Sőt egy extra finom, rózsaszín forró csokoládéval is várunk. Mindenkinek digitális receptkönyvet küldünk a workshop elvégzése után.

Ár: 17990 Ft

 

Cukrászsütemény kurzus

Szereted a finom süteményeket? De nem mindig sikerül? Szeretnéd megtanulni a nagy klasszikusokat, de nem tudsz elmenni egy cukrászsuliba? Itt nálunk a három órás kurzuson megtanulhatod a három alaptésztát. Készítünk egy égetett tésztát ami a többek között a képviselőfánk, a pfrofiterol, és eclair fánk alapja. Ezt különféle krémekkel töltjük meg. A következő alaptészta a klasszikus pate brisse vagyis az omlós vajas tészta, ez különféle piték alaptésztája, mindenki készít belőle egy kis édes vagy sós pitét izgalmas töltelékekkel. A harmadik tésztaféle a kelt tészta ebből is az alap kalácstésztát fogjuk elkészíteni melyet magokkal vagy egyéb izgalmas fűszerekkel tudunk kombinálni. Mindenki elkészít egy kicsi kalácsot vagy csavart kiflit.

Az elkészült alkotások hazavihetőek vagy a helyszínen elfogyaszthatóak.
A tanfolyamon elhangzottakról receptkönyvet küldünk email-ben.

A kiscsoportos, gyakorlat-orientált oktatáson mindent megtanulhatsz ezekről a tésztákról cukrász-oktatónk segítségével.

Ár: 17990 Ft

 

Modern magyar konyha – egyszerűen (háziasszonyképző)

Szereted a házias ízeket, de félsz attól, hogy egészségtelenek a klasszikus fogások? Van egy jó hírünk, bemutatunk egy három fogásos hagyományos magyar ételsor elkészítését és egyéb hasznos tippekkel is ellátunk, hogy hogyan lehet a klasszikus ízeket modern köntösbe bújtatni egészségesen és gyorsan. Modern sürítési módokat, levesbetéteket,salátaönteteket, egészségesebb süteményeket, zsírcsökkentett fogásokat és magyar ízeket tanulhatsz ha eljössz hozzánk. Ezen a tanfolyamon minden háziasszonynak szinte kötelező.

A szakácsunk megmutatja továbbá a modern tálalási formákat, párosítási technikákat.

A tervezett menüsor:

  1. burgonyakrémleves klasszikusan kolbászmorzsával
  2. harcsapaprikás házi túrós csuszával
  3. modern almásrétes vagy almáspite csökkentett ch-val

+1 Három tételes magyar borkostoló és tippek a párosításhoz. Mit mivel igyunk és együnk?!

Minden kedves résztvevő digitális recepfüzetet kap az elhangzottakról.

Ár: 15990 Ft

 

francia fozoest

Francia főzőest – workshop

Különleges ételeket tennél az asztalra, de nem tudod, hogy hogyan állj neki?

Gyere el a francia főzőestünkre és egy tipikus francia menüt készítünk el és ajándékba egy meglepetés koktélt is fogyaszthatsz. Közös programnak sem utolsó, hozd el a pasidat is ?
A francia konyha a gasztronómia alapja – elegáns, kifinomult, könnyed és mégis rejt magában annyi titokzatosságot, hogy kellően féljünk egyedül nekiállni otthon.
Alapvetően a francia konyha érdekes ízekből, színekből és különleges textúrákból áll, melyeket mesterien kevernek a híres szakácsok. Ezeket tanuljátok meg nálunk ?

A menü:

–         francia hagymaleves Croque monsieur-vel (francia sajtos pirítós)
–         rose kacsamell kelbimbóvarriációkkal és fehér mártással
–         tarte tatin
Ár: 18990 Ft

 

magyar teszta

Hagyományos magyar tésztakészítő workshop

Szereted a hagyományos konyhát? Emlékszel még, hogy a nagymamád gyúrta a tésztát reggelente, hogy délben már az asztalra tehesse? Ha szeretnéd ezt az élményt újra, akkor gyere el a workshopunkra és tanuld meg a hagyományos magyar tradíciókon alapuló tésztakészítést!

Készítünk:
• paprikás pödört tésztát
• gyufatésztát
• csuszatésztát
• kötözött tésztát
• lúdgége tésztát
• metélteket
• tarhonyát

Az elkészítés mellett megtanulhatod, hogy melyik tészta mire való és, hogy hogyan fogyasszuk, hogy a legfinomabb legyen. Beszélünk a lisztekről és a tojásmennyiségről.
A három óra alatt készítünk egy levest, megfelelő levesbetéttel, egy tökéletes csuszát és egy desszertet.
Várunk sok sok szeretettel.
Ár: 18000 Ft

 

Mindenmentes konyha – workshop

Napról napra egyre többeknél jelentkezik mindenféle ételallergia tünete, de ha nincs ilyen tünet, akkor is érdemes jobban odafigyelni, hogy mit fogyasztunk el. Sajnos egyre inkább igaz, hogy csak az biztosan egészséges, amit mi magunk készítünk el.  Workshopunk alatt elkészítünk egy egész menüt tej, glutén és tojásmentesen, ezzel megalapozva az esetleges életmódváltáshoz szükséges tudásodat. Előétel, főétel, desszert… Finom falatok, alternatív hozzávalók és új ízek várnak rátok. A lefőzött receptek mellett egy digitális szakácskönyvben kaptok több információt a mindenmentes életről, beszerzési helyekről.
Gyere el hozzánk és vágj bele az életmódváltásba. Az árban tea kávé is benne van.
(Fontos: a konyhánk nem rendelkezik steril minősítéssel, így amennyiben orvosilag diagnosztizált ételallergiával rendelkezel workshopunk kizárólag saját felelősségre javasolt.) 
Ár: 18900 Ft

 

kenyersutes vadkovasszal ursa maior

Kenyérsütés vadkovásszal, adalékmentesen

Képzeld el, hogy kinyitod otthon a sütőd ajtaját és az igazi kenyér illata száll az orrod felé… Elmondhatatlanul jó érzés, ha el tudod magad készíteni úgy a mindennapi kenyered, ahogy azt te és a családod szereti… Lehet klasszikus, rozsos, teljes kiőrlésű vagy sokmagvas… Kívánj bármilyet, workshopunk után garantáltan el tudod otthon készíteni. Tapasztalt „kenyérsütőnk” bevezet minden titokba, mely a tökéletes kenyér elkészítéséhez szükséges. A három órás oktatás alatt megismerkedhetsz a kovász készítésének minden csínjával-bínjával, a dagasztás titkaival, hajtogassuk, vagy ne hajtogassuk a tésztát előkészítés közben és még számos tudnivalóval. Beszélgetünk a kenyérkészítés minden apró trükkjéről még az „előkészül” a sütéshez. Majd formázzuk, és kisütjük. Mindezt adalékmentesen, kizárólag természetes anyagokkal, és saját kovász készítésével. És a legjobb, hogy a helyszínen meg is kóstolhatod! 
Ár: 14000 Ft

 

Sajtkészítés

Szereted a finom sajtokat? Akkor itt a helyed nálunk. Elsajátíthatod a sajtkészítés folyamatát, meg is kóstolhatod a különleges tejtermékeket, melyekhez friss házi tejet használunk. A 3 órás foglalkozás alatt mozzarella és parenyica sajtot alkothatsz , ízesítheted a kedvenc fűszereiddel és ordát is készíthetsz.  A sajtkészítést mind elméletben mint pedig gyakorlatban megismerheted.A workshop elvégzése után digitális receptkönyvvel kedveskedünk.
Ha később szeretnél készíteni egyéb finomságokat ahhoz is segítséget nyújt a felkészült oktatónk.
Hazavihetsz 10-20 dkg sajtot és falatozhatsz is a helyszínen.
Ár: 13 000 Ft

 

Eredeti Olasz Pizzakészítő kurzus

Hogy mitől igazi egy pizza? Milyen a hamisítatlan olasz paradicsomszósz? Mi kell bele, mennyi és hogyan vagy épp mi nem? Most megtudhatod és megtanulhatod hogyan készül az eredeti olasz pizza. Az Ursa Maior kreatív műhelyében minden apró trükköt elleshetsz, hogy aztán abba se hagyd az otthoni pizzasütést!
A kb. 3 órás program alatt korlátlanul fogyaszthatsz a garantáltan friss hozzávalókból és persze a kész pizzákból, valamint sajtokat és egyéb olasz finomságokat is kóstolhatsz. Az elhangzott információkról írásos és online anyagot is kapsz majd.
Ár: 14 000 Ft

 

Olasz tésztakészítő workshop

Harapj bele a mediterrán világba!
Az olasz konyha titka az egyszerűség és a minőség, vagyis, ha a friss alapanyagokat be tudod szerezni és elő tudod állítani, akkor biztos, hogy neked is zseniális déli fogásokat sikerül majd a tányérodra varázsolnod. Készíts velünk eredeti olasz recept alapján friss tésztát! Garantáltan friss alapanyagokat használunk majd, így biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény nem is lehetne olaszosabb! 
Készítünk tricolor tésztát (paradicsomos, spenótos és sima), farfallét, raviolit és fettuccint valamint sok más finomságot. A szószok összetevői között szerepel a pestó (ezt is magatok készítitek el), a parmezán, a gomba, a tejszín a paradicsom és friss fűszernövények. Valamint a legizgalmasabb, a szarvasgomba, amit meg is kóstolhatsz, a többi összetevőhöz hasonlóan, hogy a saját benyomásod, tapasztalatod alapján válaszd ki azokat, amikből megalkotod a tökéletes olasz szószt. Az oktató megmutatja, hogy egy kis frissességgel és kiváló alapanyagokkal hogyan tudtok egy igazán finom és különleges menüt elkészíteni. A hallottakról online írásos anyagot is kapsz. A fogyasztás korlátlan, maga a program pedig 3 órás.
Ár: 14 000 Ft

 

Sushikészítés

A felkelő nap országában a sushit nemzeti ételként tartják számon. Ecetes rizsből, friss halakból, rákokból, algából te is elkészítheted.
A workshop 3 órájában kedvező áron megtudhatod az apróbb trükköket, tippeket, titkos recepteket, és 5 féle sushi készítési technikát is elsajátíthatsz.A nyugodt hangulatot és a koncentrációt meditatív elemekkel, zenével, illatokkal érjük el, elhagyva a mindennapi élet problémáit és csak a kreatív alkotásra koncentrálunk. Ha eljössz hozzánk egy igazi örömfőzésre, garantáltan kilépsz a stressz okozta feladatok öleléséből és megismerkedhetsz a nigiri, a maki, a futomaki, az inari és az umaki készítésének technikájával. Megajándékozunk egy digitális receptfüzettel is.
Ár: 14 000 Ft

 

Gyors, könnyed torták és díszítésük 

Gyakran éhezünk valami édesre vagy csak szeretnénk összeütni valamit, de nem tudjuk a receptet vagy túl bonyolultnak tűnik. Gyere el hozzánk és három óra alatt háromféle tortát is elkészíthetsz, melyek könnyűek és finomak, sőt nem is hizlalnak annyira. Kiváló alapanyagokat használunk, csokoládémousse-t, mascarponés sajttortát és gyümölcsös tortákat készítünk. 
Az elkészítésbe a dekoráció is bele tartozik, kipróbálhatod a tükörmázat a csokoládévirágot, a gyümölcsgyöngyöket és egyéb érdekes és izgalmas technikákat. Többek között megismerheted a habzsák használatát, fondant működösét. Gyere el és válj igazi díszítőcukrásszá.
A hallottakról online írásos anyagot is kapsz. A fogyasztás korlátlan. A program 3 órás. Várunk mindenkit sok sok szeretettel.
Ár: 14 000 Ft

 

A csokoládé világa – workshop

Eddig népszerű workshopunkat tovább gondoltuk és megismerkedünk a csokoládéval egészen a kakaóbabtól a csodás ízes bonbonokig. Készítünk kakaóból csokoládét, különleges fűszerekkel és gyümölcsökkel kis táblácskákat. Klasszikus töltött bonbont, vágott bonbont, trüffeleket. Megismerkedünk a csokifajtákkal és a díszítésével.
Több különleges csokoládéval dolgozunk, melyek termőterület szerint bontottak, így az ízek és aromák fajtánként változnak. Készítünk klasszikus ganache krémet és több különleges tölteléket. Pisztácia, liofilizált gyümölcsök, különleges szirupok. Különleges 3-óra ami a kedves résztvevőkre vár ízek, aromák, illatok ölelésében. Ismerkedj meg a csokoládéval egészen és tedd magadévá. A tanfolyamon különleges inka csokoládéitalt is kóstolhattok.
Mindenki 15-20 bonbont vihet haza.
Ár: 18900 Ft 

 

Macaron készítő workshop

A macaron Itáliából indult el hódító útjára, nevezetesen Velence városából. Körülbelül 6-700 évvel ezelőtt kezdték el készíteni ezeket a habcsókra emlékeztető korong alakú süteményeket. Akkoriban még maccarone néven volt ismert és minden olyan apró cukrászterméket, ami tojásfehérjéből és őrölt mandulából készült felölelt. Mégis Franciaországban talált a legszívélyesebb fogadtatásra, mivel mai formáját egy francia mester, Pierre Desfontaines készítette el először az 1830-as években, azóta ezek a színpompás sütik szinte védjegyeivé váltak az országnak. A macaron elkészítése nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Házigazdánk családias hangulatú műhelyünkben mutatja meg neked a legapróbb fortélyokat a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyeket minőségi alapanyagokból készítünk el együtt. Különösen nagy gondot fordítunk a gyakorlati oktatásra, így garantáljuk, hogy minden információt elsajátíthatsz, ami ahhoz kell, hogy otthon is elkészítsd a finomságokat.
Ár: 16 000 Ft

 

Gasztroajándék workshop

Nem tudod, hogy mit adj ajándékba? Szerinted is a kézzel készült ajándék a legjobb? Ha magad készíted az ajándékot és az még finom is, akkor nyert ügyed lesz és garantáltan mindenkinek örömet szerzel Szentestén.
A családias hangulatú műhelyünkben cukrászunk mutatja meg neked a legapróbb fortélyokat a házi készítésű nyalánkságokhoz, melyeket minőségi alapanyagokból készítünk el együtt. Különleges fűszereket használunk és érdekes alapanyagokat, gyógynövényeket. Készítünk trüffel golyókat, likőrt, szörpöt, forrócsokipálcikát, egészséges gumicukrot, karácsonyi cukorkát. Minden elkészített terméket hazavihetsz és egy digitális receptkönyvvel is megajándékozunk benne sok-sok hasznos tudással és egyéb receptekkel.
A workshop 3 órás. A tanfolyamon minden háztartásban fellelhető eszközökkel dolgozunk, így a program után is bátran készítheted a csodás finomságokat az otthonodban is.  A tanfolyamon korlátlan tea és kávéfogyasztás lehetséges.
Ár: 12000 Ft