Site Loader

1, Bármilyen süteményt készítesz, a tésztájába mindig tegyél fél kiskanál sót, mert bármilyen fura is a sótól lesz teljesebb íze süteménynek.

2, Ha nincs nálad a recept vagy a mérleg, akkor a következőképpen alkosd meg a legfinomabb sütireceptet. A hozzávalók adagolása a legfontosabb egy sütemény elkészítésénél, a liszt mennyisége egyenlő kell legyen a cukor mennyiségével (keverd össze a lisztet a cukorral), a vaj mennyisége egyenlő kell legyen a tojás súlyával (egy átlagos tojás 60-63 g). A maximális különbség egy tojás és a vaj mennyisége között 20% lehet, ennek a megállapításához egy konyhai mérleg nagy segítséget nyújt.

3, Ha pitét készítesz, tegyél a tésztába egy pár csepp vodkát, mert így a tészta sütés után ropogósabb lesz. Sütés közben az alkohol elpárolog és nem rontja el a sütemény ízét. Ha szeretnéd, hogy a sütemény, amelyet készítesz finomabb legyen, akkor brandyt vagy rumot csepegtess a tésztájába sütés előtt.

4, Minden sütő más és más. Nem csupán a gáz és a villany sütő között van különbség, hanem a tűzhely típusok között is jelentős különbségek lehetnek. Ezért a receptekben szereplő sütési időket tekintsük csak irányadónak! (Pláne, ha még az ajánlott sütési hőmérsékletet se tudjuk teljesen pontosan beállítani!) Legegyszerűbben úgy ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta, hogy – az ajánlott sütési idő vége előtt 5 perccel – egy hústűt, vagy egy vékony, keskeny pengéjű kést beleszúrunk a tészta közepébe. Ha már nem tapad rá a nyers tészta, akkor jó. Ha még igen, akkor süssük tovább kb. 5-10 percig.

5, Ha sütőpor van a receptben, azt mindig keverjük el a liszttel, és úgy adjuk a tésztához. Így egyenletesebben eloszlik, és egyenletesen fejti ki hatását sütés közben.

Ha több tippre és ötletre is kíváncsi vagy, akkor gyere el hozzánk, hogy magabiztosabb legyél a konyhában.

Tekintsd meg tanfolyam kínálatunkat!

Kőrösi Blanka