Site Loader

“A hosszú élet titka az egészséges táplálkozás” – Ugye mind hallottuk már ezt a mondatot valamilyen formában? A lazac remek alapja lehet a megfelelő táplálkozásnak, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a koszorúér betegség kialakulása, és késlelteti az érelmeszesedést. Az Omega-3 zsírsavak fogyasztásáról néhány éve tudjuk csupán, hogy rendkívül jótékony hatással vannak szervezetünkre, ezért érdemes hetente valamiféle halételt fogyasztani leginkább párolva vagy főzve. Ezért hoztam nektek egy nagyon szuper receptet:

ZÖLDSÉGES LAZACLEVES
-brokkoli
-répa
-szárzeller
-paradicsom
-hagyma
-kukorica
– fehérrépa
– piros paprika
-vagy bármilyen zöldség ami az ízlésednek megfelel
só, bors
-két szelet lazac
-citrom

A zöldségek feléből alaplevet fűzünk, fűszerekkel ízesítjük. Majd a zöldségek másik felét apróra vágjuk és úgy adjuk a forró léhez, de már nem főzzük. Így lesz finom, friss roppanós. A Lazacot felszeleteljük vékony csíkokra és tálalásnál adjuk hozzá a forró leveshez, így azonnal megfőnek a lében, de nem morzsolódnak el a falatok. Citrommal tálaljuk.
Gyors és finom 🙂 Jó étvágyat hozzá! 🙂

Szerző: Kőrösi Blanka

Kőrösi Blanka