Site Loader

Hová tegyük azt a kanapét? Avagy kreatívan egyszerű lakberendezési ötletek…

Ha úgy érzed, hogy összecsaptak a felhők a fejed felett, az életed mozaikdarabkáit nem tudod összerakosgatni, esetleg kicsattansz az energiától és tettre készen várod, hogy rád törjön az ihlet, avagy csak szimplán vágysz némi változatosságra, akkor minden bizonnyal elérkezett a lakásátrendezés/lakásfelújítás ideje.

Nincs is talán szükséged hatalmas átalakításra, némi frissítés, egy-két bútor áthelyezése is jó kedvre derít. Néhány dekorációval, kreatív ötlettel, bútorfestéssel viszont fillérekből megoldható az ügy. Még szakemberre sincs szükséged ehhez! Gondold át először is azt, hogy milyen világ áll hozzád közel. A retro, a romantikus, a vintage, a skandináv, a modern, a mediterrán vagy az eklektikus stílus, esetleg a klasszikus, a rusztikus vagy netán a keleti hangulat jön be leginkább? A stílus kiválasztásakor, valamint a dekorációhoz is érdemes keresned egy színskálát, és egy témát vagy egy megkapó képet, esetleg egy kedvenc festményt ami segít elindítani a gondolkodásban, a későbbiekben pedig keretet ad. Ha ezeket már kitaláltad, az egy fantasztikus első lépés. Kezdj el nézelődni képkereső oldalakon (Pl. a Pinterest remek ötletekkel szolgálhat)! Inspirálódj, álmodozz, készítsd el a táblácskáid! Gondolkodj, hogy mely elemeket emelheted be a saját lakásodba, igazítsd a színeket a meglévő bútoraidhoz! Ha elég bátor vagy, akkor a bútort is igazíthatod a saját elképzeléseidhez! Ehhez találsz pár ötletet előző cikkünkben (Tavaszi bútorfelújítás – Bevállalod?).

lakberendezesi otletek
(kép forrása: pinterest.com)
Ha nagy benned a késztetés, akkor kezdheted a munkát a falak átfestésével is. Nem is olyan nagy macera: mindössze vödörre, falfestékre, maszkolószalagra, ecsetre és egy teddyhenger-készletre lesz szükséged. (A világos színek növelik a teret. Ha élénkebb színt választasz és nem túl nagy térrel rendelkezel, akkor érdemes a plafont fehérre festeni, ez is megsegíti majd a történetet optikailag.)

Az alapokkal tehát megvagy. No de hová is tedd azt a kanapét? Találd ki, hogy a berendezendő térben mit fogsz leginkább csinálni!

  1. Enni, inni, beszélgetni, jót mulatni? Akkor érdemes körben elrendezni a kanapét/fotelt/puffot, egy kisebb asztal köré. Így már készen is áll a helyszín egy hatalmas beszélgetéshez!
  2. Ha a gyerekekkel vagy a legtöbbet a helységben, akkor érdemes középen nagyobb teret hagyni, hogy mindig legyen hely egy nagy játékhoz! A kanapé ezúttal a falhoz közel kerüljön.
  3. Ha pedig pihenni, filmezni szeretnél a szobában, akkor a tévé kerüljön a középpontba. Ez esetben érdemes olyan helyre tenni a kanapét és a fotelokat, ahonnan mindenképpen szuper lesz a film-élmény és biztosan jól látod a képernyőt!

lakberendezesi otletek

Mindegyik esetben érdemes figyelni arra is, hogy minél több tér maradjon szabadon, a lehetőségekhez képest szellősen rendezd el a bútoraid! A színben passzoló díszpárnák, képek, a növények és a szőnyeg mindig otthonosabbá varázsolják a lakást.

Viszont Te magad vagy a legfontosabb lakásdekorációs elem! Ha berendezted a kis ékszerdobozod, tartsd tisztán és rendben, de ne feledd: a lakás van érted és nem pedig te a lakásért! Élvezd!

Ha további ötletekre lenne szükséged, alkotnál valamit egy kellemes társaságban, vagy esetleg nagyobb felújításba vágnál, de még bizonytalan vagy, gyere el a bútortunning workshopunkra, hogy utána teljes eltökéltséggel kezdhesd meg a lakás testreszabását!


Cikk szerzője: Kovács Zsófia

Kőrösi Blanka